به گزارش خبرنگار خلیج پرس، اسماعیل مریوانی ظهر امروز در نشست با خبرنگاران رسانههای استان کردستان، بیان کرد: حوزه صنایع دستی یکی از ظرفیتهای مهم استان کردستان به شمار میرود ولی متاسفانه متناسب با ظرفیتهای در اختیار این مهم در راستای کمک به توسعه کردستان بهره برداری نمیشود.
وی ادامه داد: صنایع دستی بهترین امکان در راستای ایجاد فرصتهای شغلی در استان کردستان است، چرا که برای ایجاد یک فرصت شغلی در بخش صنایع دستی نیازمند اعتبار و تسهیلات کمتری نسبت به سایر بخشها از جمله کشاورزی و صنعت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان گفت: هم اکنون ۲۱ رشته صنایع دستی بومی در استان کردستان فعال هستند و افراد متعددی در این رشتهها به امر تولید و عرضه صنایع دستی اشتغال دارند.
وی ضمن اشاره به فعال بودن ۱۲ رشته غیربومی صنایع دستی در استان کردستان، گفت: متاسفانه ۱۲ رشته صنایع دستی در استان کردستان در مسیر منسوخ شدن قرار گرفتهاند و به دلایل مختلف این رشتهها در صورت عدم توجه جدی، از بین خواهند رفت.
مریوانی ضمن اشاره به اهمیت توجه به رشتههای صنایع دستی در استان کردستان و لزوم جلوگیری از فراموش شدن آنها، یادآور شد: یکی از اولویتهای ما در اداره کل میراث فرهنگی تلاش در راستای جلوگیری از منسوخ شدن این رشته هاست و در همین راستا فعالیتها و برنامههای مختلفی در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه ۸۵ هزار صنعتگر فعال در بخش صنایع دستی در استان کردستان شناسایی شدهاند، عنوان کرد: امکان اینکه افراد بیشتری نیز در این بخش فعالیت داشته باشند، وجود دارد ولی به دلیل نبود یک اطلس جامع ما دسترسی به تمامی افراد فعال در بخش صنایع دستی در استان کردستان نداریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان اظهار کرد: در کنار فعالیتهای افراد در منزل در بخش صنایع دستی، هم اکنون پنج هزار و ۸۰۰ کارگاه فعال صنایع دستی در استان کردستان وجود دارند و در این کارگاهها افراد متعددی در حال فعالیت هستند.
وی یکی از مشکلات اصلی در بخش صنایع دستی در استان کردستان را موضوع بازاریابی عنوان کرد و افزود: متاسفانه ما در این بخش مشکل داریم و تاکنون اقدام و فعالیتی در راستای رفع مشکلات مربوط به حوزه بازاریابی و حتی بسته بندی و برند سازی صنایع دستی استان کردستان صورت نگرفته است.
مریوانی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به فعالیتها و برنامههای در دست اقدام در حوزه صنایع دستی در استان کردستان، گفت: تلاش اصلی ما این است که در بخشهای آموزش، حمایت از راه اندازی کارگاههای تولیدی، پرداخت تسهیلات مناسب بانکی و حمایتهای مختلف از فعالان این بخش در راستای توسعه و تقویت بخش صنایع دستی استان کردستان گامهای بهتری را برداریم.
واکنش مدیرکل میراث فرهنگی به نامه استاندار کردستان
وی در بخش دیگری از سخنان خود در واکنش به ماجرای انتصاب مدیرکل میراث فرهنگی استان و مخالفت استاندار کردستان، افزود: واقعیت این است که افراد مختلفی به عنوان گزینه مدیرکلی به وزارت معرفی شدند که در نهایت بعد از هشت ماه سرپرستی و بر اساس دستور وزیر من به عنوان مدیرکل انتخاب شدم.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان عنوان کرد: اولویت اصلی وزارت در انتصاب مدیران در سراسر استان استفاده از نیروهای شاغل در سازمان بود و در همین راستا در میان گزینههای معرفی شده وزارت تصمیم گرفت که این مسئولیت به من واگذار شود.
وی در واکنش به نامه استاندار کردستان برای همکاری نکردن ادارات با میراث فرهنگی، افزود: هم اکنون هیچ فعالیت و برنامه ما تعطیل نشده است و عدم دعوت من به جلسات هم روی کار ما تاثیرگذار نبوده و ما در بخشهای مختلف فعالیتهای خود را دنبال میکنیم.
مریوانی ادامه این روند را ضربه زدن به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان عنوان کرد و افزود: باید قبول کرد که در صورت ادامه این روند استان متضرر میشود و به همین دلیل ما تا روزی که در این مسئولیت باشیم فعالیت خود را دنبال خواهیم کرد.
وی در واکنش به این سوال که دلیل تغییر دو معاون اداره کل در هفته اول انتصاب به عنوان مدیرکل چه بوده است، عنوان کرد: آقایان حامدی و وفایی معاونین جدید صنایع دستی و میراث فرهنگی جزء افراد متخصص شاغل در این اداره کل بوده و اتفاقاً هر دو نفر هم گزینه مدیرکلی بودند که من در روزهای نخست فعالیت آنها را به عنوان معاون منصوب کردم.
وی در ادامه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در سایر بخشها از جمله گردشگری، میراث فرهنگی، بوم گردی و… را ارائه کرد و در پایان از تعامل خبرنگاران با این اداره کل تقدیر و تشکر کرد.