تاریخ : دوشنبه, 22 اردیبهشت , 1404 Monday, 12 May , 2025
2

نگاهی به مطالب و تیتر مطبوعات کردستان

  • کد خبر : 6826
  • 26 شهریور 1399 - 0:49
نگاهی به مطالب و تیتر مطبوعات کردستان

به گزارش خبرنگار خلیج پرس، شماره ۴۲۴ روزنامه روژان با تیتر خاتون ترانه‌های عشق، سورنامه‌ای برای پرستاران کُرد به قلم ایرج بهرام نژاد بر روی پیشخوان دکه‌های مطبوعاتی استان قرار گرفت. از دیگر تیترهای این شماره روزنامه روژان عبارتند از تجدید اپیدمی کرونا، سخنی با مسوولان نوشته سعید سرفرازی، خانه ای پای بست ویران است نوشته […]

به گزارش خبرنگار خلیج پرس، شماره ۴۲۴ روزنامه روژان با تیتر خاتون ترانه‌های عشق، سورنامه‌ای برای پرستاران کُرد به قلم ایرج بهرام نژاد بر روی پیشخوان دکه‌های مطبوعاتی استان قرار گرفت.

از دیگر تیترهای این شماره روزنامه روژان عبارتند از تجدید اپیدمی کرونا، سخنی با مسوولان نوشته سعید سرفرازی، خانه ای پای بست ویران است نوشته حسن رحیمی، سلامت وآموزش نوشته اسدالله ملاسلیمی، دولت و محیط زیست نوشته آمانج قربانی، تولید و مصرف بیشتر، سودبیشتر نوشته قادر رحمان‌زاده، اهمیت زنجیره چابک در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی نوشته دکتر صلاح الدین قسیمی.

شماره ۱۱۰۰ هفته نامه سیروان ۲۲ شهریور منتشر شد،  در این شماره  گزارشی از مرگ‌ ماهی‌ها در دریاچه زریبار و مواضع استاندار کردستان، گزارشی از تلاش‌های دانشجویان دانشگاه رازی کرماشان برای ثبت هویت فرهنگ و هنر کوردی در قالب «کرماشان پادکست»  و نوشته‌ای از ظاهرسارایی از ایلام به گویش کُردی کلهری با تیتر «شاکه‌ و خان مه‌سویر له نزیکه‌و»  چاپ شده است.

سرمقاله‌ای از  صلاح‌الدین خدیو به بهانه انحلال شورای شهر مهاباد، یادداشتی مشابه از امیراحمدیان پیرامون شورای شهر جوانرود و یادداشت‌هایی از محمدآشنا، عباس‌منش پیرامون سهم اورامانات از آب سد داریان و رودخانه سیروان از دیگر مطالب مندرج در این شماره سیروان است.

گزارشی پیرامون مرگ چهار کاربر سردشتی، گزارشی از آسمانی شدن  بیان عطاری بانوی کوهنورد بوکانی و مصاحبه‌ای با مجید شاه‌اویسی عضو شورای شهر سنندج که هر روز با دوچرخه به آبیدر می‌رود، یادداشت‌هایی از یاقوب خزری، عطامیرکی و  هاشم احمدزاده هم در بخش کُردی این نشریه به چاپ رسیده است.

هفته نامه فرهنگی اجتماعی ئاوات نیز که هر هفته منتشر برروی کیوسک‌های مطبوعاتی قرار می‌گیرد از جمله مطالب این نشریه در جدیدترین شماره آن (۱۸۹) که روز دوشنبه ۲۴ شهریور منتشر شد؛ دو شهر سنندج و سلیمانیه  نوشته مدرس سعیدی، با شیوع بیشتر کرونا؛ کردستان در آستانه قرمز شدن مجدد، وقتی که کوه شرمگین می شود، حکایت تاختنِ نان و باختنِ جان از حبیب الله مستوفی، خطر مرگِ یکی از گویش‌های مشهور زبان کُردی، گفتگو با دکتر «عادل محمدی» مصاحبه ای از ظریفه احمدی است.

از دیگر تیترها و مطالب منتشر شده در این نشریه شامل علل پیدایش افکار فمنیستی و چگونگی شکل گیری آن نوشته صدیق اسدی، سرنخ‌های خودکشی را جدی بگیریم گفتگویی با فریبا طیری از ایسنا، دن‌کیشوتیسم فساد ستیزی! نوشته محمدصادق کلبادی، یادی از ماموستا احمد نظیری محقق و نویسنده نامدار هورامان و کُردستان، یادداشتی از یحیی صمدی است.

از دیگر مطالب مندرج در این شماره هفته نامه ئاوات می‌توان به موتورسواران و کلاه ایمنی تحقیقی از مژگان کاظمیان، تورکیا گه‌ورهترین هەڕەشەیە بۆ سەر کوردانی هەموو ناوچەکە، از حەسەن شێخۆ، شیعری کوردی ئاوێنەی نمای کۆمەڵگای کوردییە، ئامادەکردنی: هەورامان بەهرامی اشاره کرد.

تنگی‌سر؛ روستایی زیبا در محاصره کوه‌های سر به فلک کشیده، مسمومیت اهالی شیخ‌صله از کجا آب ‌می‌خورد!   بازدید نخست وزیر عراق از مرز باشماق مریوان، احداث نخستین سینمای روباز در منطقه غرب کشور، شهرداری مریوان در ساماندهی زریوار به هیچ وجه موفق نبوده است، سنندجی‌ها اهانت به پیامبر اکرم(ص) را محکوم کردند، فراخوان نخستین جشنواره سراسری «کتاب خوان و رسانه» از دیگر اخبار و مطالب منتشر شده در این شماره هفته نامه ئاوات است.

هفته نامه ورزشی به‌هیز در شماره ۲۳۴ که روز سه شنبه ۲۵ شهریور منتشر شد تیترهای مندرج در صفحه نخست این نشریه شامل مدیران باید پاسخگوی هزینه های میلیارد باشند؛ لیگ برتری شدن به چه قیمتی!؟، رونمایی از لژیونر فوتبال کردستان در سواحل خلیج فارس، سیروان قربانی راهی کویت شد، مردان هندبالیست آماده رقابت در سوپرلیگ کشور، قهرمان فوتبال استان در تب و تاب آرای انضباطی است.

گفتگو با مربی سابق تیم ملی والیبال نوجوانان و فوتبالیست سنندجی وزلاتان اراکی با تیتر برای موفقیت باید به خارج از استان رفت، از دیگر موضوعات منتشر شده در این شماره هفته نامه به‌هیز است.

هفته نامه روژباش کوردستان هم در جدیدترین شماره خود به بیان موضوعات اجتماعی و اقتصادی پرداخته است و تیتر اصلی صفحه نخست این نشریه مربوط به گزارشی از وضعیت کارگران ساختمانی استان با عنوان «سفره کارگران کردستانی خالی است» اختصاص پیدا کرده است.

در این گزارش که هفته نام روژباش انجام داده مطرح شده است که بیش از ۵۰ درصد حوادث ناشی از کار مربوط به کارگران ساختمانی است و سال گذشته هم یک هزار و ۲۰۰ کارگر و استادکار ساختمانی در این استان بر اثر حوادث ناشی از کار جانشان را از دست دادند.

چند خبر از سازمان جهاد کشاورزی، مخابرات منطقه کردستان و سازمان صنعت، معدن و تجارت، ۲ دلنوشته از محمدبابایی و شیوا میرکی و مطلبی در خصوص تاریخ و اهمیتش در زندگی به قلم حسین حیدریان از دیگر مطالب مندرج در این شماره هفته نامه روژباش است.

تیتر اصلی صفحه اول هفته نامه ده‌نگی کوردستان روز شنبه ۲۲ شهریور منتشر شد اختصاص به گزارشی  با موضوع بورس دارد که به زبان کُردی و با عنوان بورس، خه‌ونی بنه‎‌ماله‌کانی تیکدا منتشر شده است.

روزنامه نگاری محلی در چشم انداز رسانه آنلاین به قلم کمال حسینی از جمله یادداشت های چاپ شده در این شماره هفته نامه ده نگی کوردستان است که در آن به فرصت‌ها و چالش‌های روزنامه نگاری محلی در استان، سرعت تحویل خبر، عمق اطلاعات، سطح تعامل، کاهش صحت اخبار و قابلیت اطمینان اشاره شده است.

در نتیجه این یادداشت عنوان شده روزنامه‌نگاری محلی در کنار افزایش رسانه‌های جدید در بین مخاطبان و افرادی که در صنعت رسانه فعالیت می‌کنند، در حال تغییر است . توسعه چشم انداز رسانه‌ای جدید با استفاده از رسانه‌های آنلاین ، روزنامه‌نگاری محلی را با فرصت‌ها و چالش‌های جدید هم در مصرف و هم در تولید محتوا روبرو کرده است.

دیگر مطالب مندرج دراین نشریه نوشته‌ای از دکتر اسماعیل حسین‌پور با عنوان آوای ترانه، از دامنه‌های شاه‌جهان به بهانه چاپ کتاب «هه‌نگ و ده‌نگ» اثر استاد شعبان اسلامی ، بازگشایی مدارس و ملزومات رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

در حال حاضر براساس آمار منتشر شده در سامانه جامع رسانه‌ها،  ۱۰۱ نشریه در استان کردستان  مجوز انتشار دارند که از این تعداد یک روزنامه، ۱۰ هفته‌نامه، پنج دوهفته‌نامه، هشت ماهنامه، یک دوماهنامه، ۲۸ فصلنامه و ۱۰ دو فصلنامه است.

لینک کوتاه : https://khalijpress.ir/?p=6826
  • ارسال توسط :
  • 45 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای نگاهی به مطالب و تیتر مطبوعات کردستان بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.