به گزارش روز شنبه خلیج پرس از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه، دکتر «قدرت اله رستمی» اظهار داشت: بیماران متابولیک آلرژی شدید از ۲ داروخانه قانون و دکتر لرکی و دیگر بیماران متابولیک از ۸۴ داروخانه در استان همدان می توانند شیرخشک های مورد نیاز خود را تهیه کنند که این شیر خشک های رژیمی و غذاهای ویژه حدود ۱۰۵ نوع دارد و در حال حاضر اکثر آن در ۸۴ داروخانه استان توزیع می شود.
وی به ۲ نمونه از شیرخشک های متابولیک به نام نئوکیت وکومیداژن اشاره کرد و گفت: این نوع از شیرخشک ها مخصوص بیماران متابولیک آلرژیک شدید است و برای کودکانی استفاده می شود که به هر نوع شیر خشک و حتی شیرمادر حساسیت دارند و اکنون در ۲ داروخانه قانون و دکتر لرکی با نسخه الکترونیک بیمار توزیع می شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: بیماران متابولیک استان برای تشکیل پرونده و ثبت در سیستم حامی به ۲ مرکز یکی مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان که دارای بخش بیماران متابولیک است و دیگری مدیریت فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل های معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مراجعه و برای دریافت شیرخشک های خود پرونده تشکیل می دهند و در سیستم حامی ثبت نام می شوند.
رستمی ادامه داد: سامانه حامی در راستای تسهیل در هزینه و تهیه شیرخشک های متابولیک راه اندازی شده است و بیماران متابولیکی که در سامانه حامی ثبت نام کردند هزینه کمتری را جهت دریافت شیرخشک ها پرداخت می کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص اینکه چه کودکانی نیاز به دریافت شیرخشک های متابولیک دارند نیز گفت: شیرخشکهای رژیمی برای نوزادانی که به پروتئین شیر گاو موجود در برخی شیرخشکها حساسیت دارند یا به بیماریهای متابولیک مبتلا هستند مانند بیماران شربت افرا و فنیل کتونوری توسط پزشک متخصص تجویز می شود و این بیماران با نسخه های الکترونیک به داروخانه مراجعه وشیرخشک کودک خود را دریافت می کنند.
رستمی با توضیح در خصوص بیماری متابولیک اطهار داشت: بیماریهای متابولیک ارثی، بیماریهایی هستند که در آنها هضم نهایی یک یا چند ماده غذایی مانند پروتئین، قند یا چربی دربدن نوزاد از بدو تولد مختل میشود و در نتیجه کودک نمیتواند از این مواد غذایی برای رشد و تکامل استفاده کند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان به نشانه های بیماری متابولیک پرداخت و افزود: علائم اختلالات متابولیک ژنتیکی بسته به نوع مشکل متابولیکی به وجود آمده متغیر است و خوابآلودگی، بیحالی، شل بودن و ناله کردن، بیقراری، استفراغ مکرر، خوب شیر نخوردن، مکیدن ضعیف و امتناع از خوردن، تأخیر در رشد، اختلال تنفسی، بوی غیرعادی ادرار، نفس، عرق یا بزاق و حال عمومی بسیار بد، تب، تشنج و کاهش هوشیاری از نشانه های بیماری متابولیک است.
به گفته وی، شیرخشک های متابولیک معمولا این وعده را به مادران میدهند که به گوارش کودکان و رفع مشکلاتی مثل کولیک نوزادی کمک خواهند کرد.
شیرخشک ۴۰۰ بیمار متابولیک در استان همدان از طریق پست ارسال میشود
به گزارش روز شنبه خلیج پرس از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه، دکتر «قدرت اله رستمی» اظهار داشت: بیماران متابولیک آلرژی شدید از ۲ داروخانه قانون و دکتر لرکی و دیگر بیماران متابولیک از ۸۴ داروخانه در استان همدان می توانند شیرخشک های مورد نیاز خود را تهیه کنند که این شیر خشک […]
- ارسال توسط : احسان فدائی
- 20 بازدید
- دیدگاهها برای شیرخشک ۴۰۰ بیمار متابولیک در استان همدان از طریق پست ارسال میشود بسته هستند