پاسخهای حماس به درخواستهای حماس که آمریکا را آشفته کرد
تلاش اصلی آمریکا با مصر و قطر بر موضوع آزادی شهروندان دو تابعیتی آمریکایی و خارجی که در غزه اسیر شدهاند، متمرکز است. پیشنویس توافقنامهای به قطر ارائه شد که بر اساس آن تمامی زندانیان غیرنظامی از جمله آمریکاییها آزاد میشوند و راه برای خروج «خارجیها» از نوار غزه در ازای ارسال کمکهای پزشکی و غذایی به غزه هموار میشود. این اطلاعات حاکی از آن است که قطریهایی که حماس را از پیشنهاد آمریکا مطلع کردهاند با پرسش و پاسخهایی که آمریکاییها خوششان نمیآید بازگشتند، مانند:
نخست: حماس درخواست میکند که فهرست اسامی کسانی که آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی میگویند جزو اسیران نوار غزه هستند، تحویل داده شود و بررسی شود که آنها غیرنظامی یا سربازانی هستند که در طول عملیات در کنار ارتش اشغالگر در نبر طوفان الاقصی میجنگیدند. سرنوشت کسانی که مشخص شود پرسنل نظامی هستند، به معامله مبادله با اسرای فلسطینی در زندان های دشمن مربوط میشود.
دوم؛ حماس وجود سرشماری جامع از تمامی اسرا در نوار غزه را انکار میکند و ممکن است پس از بررسی مشخص شود که کسانی که آمریکا از آنها خواسته است ممکن است جزو کسانی نباشند که به نوار غزه آورده شدهاند و ممکن است جزو مفقودان باشند. افرادی که ارتش اشغالگر همچنان در شهرکهای اطراف غزه به دنبال آنها هستند.
سوم؛ حماس میگوید که همه زندانیان در دستان آن یا در دست یک گروه خاص مقاومت نیستند و بین تعدادی از جناحها و گروههای نظامی توزیع شدهاند و کسانی هستند که توسط شهروندان به رهبری جنبش تحویل داده شدهاند، نه همه کسانی که به نوار غزه منتقل شدند،
چهارم؛ روند شمارش تمامی افرادی که در میان زندانیان داخل نوار غزه هستند، نیازمند سازوکاری است که مستلزم زمان قابل توجهی است و تحقیقاتی که همه نیروها و مکانها را در بر میگیرد، بهویژه که تعدادی از اسرا در حملاتی که توسط دشمن اسرائیلی به غزه انجام شده کشته شدند. برخی از آنها ممکن است هنوز زیر آوار باشند، به خصوص کسانی که شناخته شده نیستند. حزبی که آنها را در دست دارد.
پنجم؛ حماس خواهان یک آتشبس ملموس است که تنها به شش ساعت محدود نشود، همانطور که آمریکاییها و اسرائیلیها پیشنهاد میکنند، و ترتیبی اتخاذ شود که کمکهای مستقیم بشردوستانه را در ازای آزادی غیرنظامیان اسیر تضمین کند، و همچنین عملیات بشردوستانه باید تضمین شده و قابل قبول انجام شود. همچنین تیمهای پزشکی از خارج از نوار غزه باید اجازه ورود داشته باشند. ورود با کمکهای بزرگی که بیمارستانهای فلسطینی از یک سو به آن نیاز دارند و آمبولانسهای مجهز برای انتقال بیش از چهار هزار مجروح به خارج از نوار غزه برای مداوا به چندین کشور از جمله مصر که آماده پذیرش هستند.
ششم؛ اجازه دادن به کاروانهای کمکرسانی در سمت مصری گذرگاه رفح برای ورود به نوار غزه، و اطمینان از اینکه در معرض بمباران قرار نمیگیرند، و اجازه میدهند که آنها بین نیازمندان در تمام مناطق نوار غزه توزیع شوند. این نیاز به زمان دارد که نمیتوان آن را به ساعات محدود محدود کرد.
✔️در پایان باید گفت وزیر خارجه آمریکا در مأموریت سیاسی محوله شکست سختی خورد و نتوانست راهبرد کلان مدنظرش را که همان اجرای معامله قرن زیر آتش بمبهای آمریکایی بود را عملی کند.این شکست تبعات زیبای برای آمریکا خواهد داشت.