به گزارش خبرنگار خلیج پرس، رحیم صدیقی بعدازظهر سه شنبه در جریان دیدار با فرماندار شهرستان بیجار با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۶ ایستگاه هواشناسی فعال است، اظهار کرد: بیجار بهعنوان وسیعترین بخش استان و قطب تولید گندم دیم، نیازمند توجه ویژه در حوزه هواشناسی و پایش دقیق شرایط جوی است.
وی با اشاره به برخی چالشهای موجود در پوشش کامل منطقه گفت: بهدلیل وسعت جغرافیایی زیاد شهرستان، امکان رصد همهجانبه شرایط آبوهوایی تاکنون فراهم نشده، اما با افزایش آگاهی مردم نسبت به اهمیت پیشبینیهای جوی، شاهد استقبال از خدمات هواشناسی و بهرهگیری از بیمه دام و کشاورزی هستیم.
مدیرکل هواشناسی کردستان در ادامه با اشاره به میزان اعتبارات اختصاصیافته به این حوزه عنوان کرد: از مجموع یک میلیارد تومان اعتبار مصوب در کمیته برنامهریزی شهرستان، تاکنون بیش از ۶۴۸ میلیون تومان تخصیص یافته است.
وی اعلام کرد: همچنین ۸۱۷ میلیون تومان دیگر نیز از محل اعتبارات ملی هزینه شده که بخش عمده آن صرف تجهیز ایستگاهها شده است.
وی با تأکید بر هزینهبر بودن تجهیزات هواشناسی تصریح کرد: انتظار میرود با حمایت بیشتر، زمینه نوسازی تجهیزات فرسوده و بهروزرسانی سامانهها فراهم شود.
وی افزود: هماکنون بیشترین هزینه در بخش تجهیز ایستگاههای شهرستان بیجار صورت گرفته و روند تجهیز ادامه دارد.
این مقام مسئول، اتوماتیکسازی ایستگاههای هواشناسی را از اولویتهای مهم این شهرستان دانست و گفت: باید ایستگاههای سنتی به ایستگاههای خودکار تبدیل شوند تا دادههای دقیقتری در بازههای زمانی کوتاهتری ثبت و ارسال شود.
وی در پایان با اشاره به وضعیت بارش سالانه بیجار یادآور شد: میانگین بارش سالانه این شهرستان ۲۸۷ میلیمتر است که از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، ۲۷۵.۹ میلیمتر آن به ثبت رسیده و این میزان مربوط به بازه زمانی شهریور تا مهر ماه است.
ایستگاههای هواشناسی بیجار از سنتی به خودکار تبدیل شوند
به گزارش خبرنگار خلیج پرس، رحیم صدیقی بعدازظهر سه شنبه در جریان دیدار با فرماندار شهرستان بیجار با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۶ ایستگاه هواشناسی فعال است، اظهار کرد: بیجار بهعنوان وسیعترین بخش استان و قطب تولید گندم دیم، نیازمند توجه ویژه در حوزه هواشناسی و پایش دقیق شرایط جوی است. وی با اشاره […]
- ارسال توسط : بهاره واحدی
- 0 بازدید
- بدون دیدگاه