به گزارش خبرنگار خلیج پرس، جلسه شورای آرد و نان کردستان پیش از ظهر یکشنبه با محوریت تعیین تکلیف یارانه آرد و بررسی مشکلات نانواییها برگزار شد.
در این نشست، ضمن بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل کلیدی نظیر پیشنهاد افزایش قیمت آرد، کیفیت نان و نظارت بهداشتی، بر ضرورت پیگیری پاسخگویی دستگاههای اجرایی و اصلاح قیمت نان با هدف همترازی با سایر استانها تاکید شد.
در این جلسه سعدی نقشبندی رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: جلساتی با محوریت تعیین تکلیف وضعیت افزایش قیمت آرد و تبدیل آرد یارانهای، مشکلات مربوط به نانواییهای بیجار و دیواندره و تأیید لیست متقاضیان تغییر کاربری یارانه آرد در سایر شهرستانها تشکیل شده است، با این حال، مصوبات قبلی این کارگروه با عدم پاسخگویی برخی دستگاههای اجرایی مواجه شده بود که این موضوع مورد انتقاد اعضای حاضر قرار گرفت.
دادور سهرابی معاون بازرگانی جهاد کشاورزی کردستان نیز با اشاره به بررسی چهار دستور جلسه مهم شامل افزایش قیمت آرد، فرآیند تبدیل آرد یارانهای در بیجار و دیواندره و تأیید لیست متقاضیان تغییر کاربری یارانه آرد، بر محدودیت زمان و تمرکز اعضا بر این موضوعات تاکید کرد.
وی همچنین به عدم پاسخگویی سه دستگاه از هفت دستگاه اجرایی مکلف به ارائه پاسخ در خصوص مصوبات قبلی اشاره کرد.
در ادامه، وضعیت پاسخگویی دستگاههای مختلف به مصوبات قبلی دبیرخانه مورد بررسی قرار گرفت. عدم دریافت پاسخ از فرمانداران در خصوص پیگیری کیفیت آرد و نان کامل و همچنین عدم پاسخگویی شرکت حمل و نقل خلیج فارس از جمله موارد مطرح شده بود.
اصلاح قیمت نان و همترازی با استانهای همجوار:
بخش دیگری از جلسه به موضوع اصلاح قیمت نان اختصاص یافت. بختیار خلیقی مدیرکل صمت کردستان با اشاره به آنالیز دقیق قیمت نان و عوامل مؤثر بر آن توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان، از تصمیم کمیته کارشناسی برای پیشنهاد افزایش قیمت نان خبر داد.
وی هدف از این افزایش را همترازی قیمتها با سایر استانهای کشور عنوان کرد و یادآور شد: در سال گذشته نیز تلاشهایی برای افزایش قیمت صورت گرفته بود که با مداخله وزارت کشور تعدیل شد.
بررسی اختلاف قیمت نان بین اتحادین خبازان و صمت
فرزاد سردار زاده معاون نظارت و بازرسی صمت کردستان نیز در سخنان خود به اختلاف قیمت نان بین اتحادیه خبازان و وزارت صنعت و معدن اشاره کرد.
وی اعلام کرد: بر اساس آنالیزهای صورت گرفته و با در نظر گرفتن هزینههای بیمه و حمل و نقل که در برآورد وزارت صنعت و معدن لحاظ نشده بود، قیمت پیشنهادی برای نان لواش ۸۵۰ تومان تعیین شده است.
سردار زاده بر اهمیت بررسی دقیق قیمت نان به عنوان یک کالای اساسی و در نظر گرفتن دیدگاه مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تاکید کرد و هفت آیتم اصلی مؤثر در قیمت نان را برشمرد.
لزوم اصلاح قیمت نان
شهاب ناصری، رئیس اتاق اصناف کردستان، با تأکید بر مشکلات اقتصادی خبازان و ضرورت توجه به کیفیت تولید نان، خواستار اصلاح قیمتها شد.
وی با مقایسه قیمت نان در کردستان با استانهای همجوار، به پایینتر بودن قیمت در استان اشاره کرد و خواستار همسانسازی آن شد.
وی اذعان کرد: مصرف سرانه نان در کردستان از کشور بالاتر است که سرانه کشوری ۳۲۰ گرم و در استان ۳۶۰ گرم برای هر نفر است.
ناصری تصریح کرد: باید تعیین قیمت نان و آرد بهگونهای باشد که خبازان هم متضرر نشوند.
موسی آرتن نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان همچنین به مسئله عدم ورود حدود ۲۵ درصد از آرد مصرفی استان به چرخه مصرف و لزوم رسیدگی به این موضوع تاکید کرد.
چهار هزارتن آرد مصرفی کردستان خارج از شبکه عرضه میشود
وی خاطر نشان کرد: ۱۵ هزار و ۷۰۰ تن آرد مصرف ماهانه استان است که چهار هزار تن در ماه خارج از شبکه عرضه میشود.
وی همچنین از برگزاری جلسهای با حضور نمایندگان استاندارد، غذا و دارو و انجمن صنفی کار خبر داد و شرکت حمل و نقل را موفقترین بخش این جلسه در شناسایی ماشینهای حمل آرد عنوان کرد.
جلسه شورای آرد و نان کردستان با طرح دیدگاههای مختلف پیرامون مسائل مربوط به یارانه آرد، مشکلات نانواییها و ضرورت اصلاح قیمت نان به پایان رسید و مقرر شد جلساتی برای بررسی تخصصیتر قیمت آرد و نان برگزار شود.
تاکید بر پیگیری پاسخگویی دستگاههای اجرایی، لزوم توجه به کیفیت تولید نان و تلاش برای همترازی قیمت نان با سایر استانها از جمله مهمترین محورهای مورد تاکید در این نشست بود.
بررسی تصمیمات قیمت آرد و نان در کردستان
به گزارش خبرنگار خلیج پرس، جلسه شورای آرد و نان کردستان پیش از ظهر یکشنبه با محوریت تعیین تکلیف یارانه آرد و بررسی مشکلات نانواییها برگزار شد. در این نشست، ضمن بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل کلیدی نظیر پیشنهاد افزایش قیمت آرد، کیفیت نان و نظارت بهداشتی، بر ضرورت پیگیری پاسخگویی دستگاههای اجرایی و […]
- ارسال توسط : بهاره واحدی
- 0 بازدید
- بدون دیدگاه