تاریخ : شنبه, 18 مرداد , 1404 Saturday, 9 August , 2025
0

اجرای سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی نیازمند همکاری ادارات کردستان است

  • کد خبر : 436695
  • 20 خرداد 1404 - 20:25
اجرای سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی نیازمند همکاری ادارات کردستان است

به گزارش خبرنگار خلیج پرس، شعله شاه غیبی ظهر سه شنبه در جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی و سلامت استانداری کردستان که با دستور کار بررسی استقرار سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی و تغذیه آب در استان و بررسی راههای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا برگزار شد، از تصویب سند ملی […]

به گزارش خبرنگار خلیج پرس، شعله شاه غیبی ظهر سه شنبه در جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی و سلامت استانداری کردستان که با دستور کار بررسی استقرار سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی و تغذیه آب در استان و بررسی راههای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا برگزار شد، از تصویب سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی خبر داد و اظهار کرد: تمامی استان‌ها و ارگان‌ها موظف به اجرای این سند هستند که باید برنامه‌ریزی و عملیاتی‌سازی آن به صورت کاملاً علمی انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین به تشکیل شش کمیسیون جدید (سلامت و تغذیه، تأمین پایدار غذا، استاندارد، دفاعی-امنیتی، علمی-فرهنگی و اقتصادی) اشاره کرد که زیرمجموعه دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بوده و وظیفه هماهنگی بین ادارات و سازمان‌های استانی را بر عهده دارند تا از موازی‌کاری جلوگیری شود و گزارش عملکرد به معاون سیاسی استان ارائه شود.
شاه‌غیبی با تاکید بر برگزاری حداقل هشت جلسه در سال توسط این کمیسیون‌ها، ابراز امیدواری کرد: با اجرایی شدن سند ملی دانش‌بنیان و هماهنگی‌های صورت‌گرفته، وضعیت نگران‌کننده امنیت غذایی در کشور بهبود یابد.
وی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی متأثر از سه عامل تولید، تجارت و ذخیره‌سازی است، خواستار سرمایه‌گذاری‌های هدفمند و مبتنی بر شواهد در بخش کشاورزی شد. در بعد دسترسی به غذا، وی نقش قدرت خانوار را بسیار مهم دانست و ساماندهی دسترسی تولیدکننده و مصرف‌کننده به بازار، قدرت خرید خانوار، میزان درآمد، اشتغال و پشتیبانی از اقشار آسیب‌پذیر را ضروری شمرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین بر لزوم پیشبرد اصول علمی در تأمین مواد غذایی، پروتئین‌ها و ریزمغذی‌ها منطبق با هرم‌های تغذیه‌ای تاکید کرد و گفت: متأسفانه حتی در استان خودمان نیز بسیاری از افراد دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، اما دچار سوءتغذیه در بخش‌های خاصی از رژیم غذایی هستند و چربی و پروتئین لازم به بدنشان نمی‌رسد.
وی در نهایت، حمایت کافی و هدفمند از تولید و بهره‌برداری با توجه به تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن را برای ثبات و پایداری امنیت غذایی حیاتی دانست.

لینک کوتاه : https://khalijpress.ir/?p=436695

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.