به گزارش خلیج پرس، روز سهشنبه با افتتاح این طرح، توان تولید برق نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج از ۱۵۹ مگاوات فعلی به ۱۸۴ مگاوات افزایش یافت و برای اجرای آن ۱۴۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
وزیر نیرو در این آیین با بیان اینکه کار ارتقا ظرفیت نیروگاه سنندج اررشمند است، افزود: زمانی با ۴۰ درصد جمعیت فعلی و با همین منابع نفتی و دسترسیهای محدود به تخصصهای دنیا، تنها کاری که میشد، نفت را استخراج میکردیم و برای اجرای پروژههای مهم از جمله طرحها و بهرهبرداری از نیروگاهها متکی به کشورهای خارجی بودیم.
رضا اردکانیان اظهار داشت: در زمان جنگ و زمانی که تاسیسات برق کشور آسیب میدید، باید از کشورهای خارجی تاسیسات جایگزین را خریداری میکردیم که مشکلساز بود اما امروز دانش فنی کشور به جایی رسیده جدا از طراحی نیروگاهها، قادر به ارتقا ظرفیت و تولید برق نیز هستیم که بسیار ارزشمند است.
وی با بیان اینکه ارتقا عددی ظرفیت نیروگاه چندان مهم نیست بلکه مهم اجرای آن است، یادآور شد: وجود ۱۵ کشور همسایه و ارتباط زمینی، بستری مناسب و مزیتی نسبی برای صادرات برق و آیندهای روشن برای بخشهای مختلف صنعت برق کشور است.
وزیر نیرو با بیان اینکه کردستان و استانهای مرزی جزو اولویتهای این وزارتخانه است، اضافه کرد:در بهمن و اسفند امسال شاهد بهرهبرداری از طرحهای مهم آب و برق از جمله سد مخزنی، تصفیهخانه آب و فاضلاب، شبکه آبیاری، آبرسانی روستایی و طرحهای شبکه برق در کردستان خواهیم بود که زمینه آبادانی بیشتر استان را فراهم میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان نیز با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در حوزه آب و برق استان انجام شده است، افزود: امیدواریم با حمایت وزارت نیرو، نیروگاه آبی سد آزاد سنندج راهاندازی شده و ظرفیت صادرات برق استان از ۵۰۰ مگاوات به یک هزار مگاوات برسد.
خالد جعفری با بیان اینکه پیش از این براساس قراداد منعقد شده، برق به استان سلیمانیه عراق صادر میشد، افزود: جلسهای با مسوولان اقلیم کردستان عراق برگزار کردیم و امیدواریم صادرات برق از استان به سلیمانیه از سر گرفته شود.
وی به اقدامات و پروژههای مهم و بزرگ در مناطق مختلف استان به ویژه شرق استان اشاره کرد و یادآور شد: بهرهبرداری از پروژههای بزرگ از جمله راه آهن همدان – سنندج، زنجیره فولاد بیجار و قروه و سد قوچم نیازمند ایجاد زیرساختهای مورد نیاز است که امیدواریم وزارت نیرو در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان خواستار مساعدت وزارت نیرو در بحث برقرسانی به مناطق کوچ نشین عشایر(هه وار) کردستان شد و افزود: پروژه توسعه باغات منطقه دهکانان سروآباد نیز در دستور کار است که با تخصیص آب میتوان شاهد تحول در کشاورزی منطقه خواهیم بود.
مدیرعامل نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج نیز در این آیین اظهار داشت: نیروگاه سیکل ترکیبی قُلیان سنندج یکی از نیروگاههای ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۹۵۶ مگاوات است که شامل ۴ واحد گازی ۱۵۹ مگاواتی و ۲ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی در زمینی به مساحت ۷۲ هکتار است.
وحید خدیوی با بیان اینکه طی سه سال اخیر ظرفیت هر واحد ۲۵ مگاوات افزایش یافته است، افزود: اکنون ظرفیت تولید نیروگاه سنندج از ۹۵۶ مگاوات فعلی به یک هزار و ۳۹ مگاوات افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: اکنون آمادگی برای تولید برق ۲ بلوک سیکل ترکیبی قبل از ارتقا واحدهای گازی حدود ۶ هزار میلیون کیلووات ساعت بود که که با افزایش ۵۰۰ میلیون کیلووات ساعتی به ۶ هزار و ۵۰۰ کیلووات ساعت در سال رسیده است.
احداث بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج از سال ۱۳۸۲ توسط شرکت توسعه یک مپنا و احداث بخش بخار آن نیز از سال ۱۳۸۸ توسط شرکت توسعه دو مپنا آغاز شد.
نیروگاه سنندج از داراییهای شرکت تولید نیروی برق سنندج بوده است که از محل تهاتر بدهیهای شرکت توانیر با مطالبات شرکت مپنا، ۹۹/۸۱ درصد سهام آن از طریق فرابورس در سال ۱۳۹۱ به شرکت مپنا واگذار شده است.
نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج جزو اولین نیروگاههای مپنا است که برق تولیدی خود را در قالب قرارداد فروش برق در بازار برق به فروش میرساند و از این حیث با دیگر نیروگاههای شرکت مپنا که دارای قرارداد تبدیل انرژی هستند، تفاوتهای اساسی دارد.
این واحد صنعتی از اولین نیروگاههای خصوصی کشور است که در بورس انرژی کشور ثبت شده و قسمتی از برق تولیدی خود را در قالب معاملات سلف بورس انرژی به فروش میرساند.
بهره برداری از ۱۴ پروژه توسط «رضا اردکانیان» وزیر نیرو در استانهای خراسان رضوی، سمنان و کردستان افتتاح شد که شامل هشت پروژه سهم استان خراسان رضوی و پنج پروژه برای سمنان و یک پروژه در استان کردستان است.
پروژههای استان خراسان رضوی، شامل افزایش پست ۱۳۲ کیلوولت بوعلی و خواجه ربیع، پارک آموزشی انتقال و فوق توزیع، افزایش ظرفیت پست ۱۳۲ کیلوولت موبیل ترشیز، نیروگاه بادی ۰.۶۶ مگاواتی خرگرد، دو نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی در مشهد، آبرسانی به ۴۲ روستا و برقرسانی به دو روستا است.
برقرسانی به یک روستا، پست ۶۳.۲۰ کیلوولت امیرکبیر، نوسازی پست ۶۳ شاهرود، واریانت خط ۴۰۰ کیلوولت علیآباد و توسعه، احداث، اصلاح و بهینهسازی شبکههای توزیع ۵ پروژه در استان سمنان افتتاح شد.
این پروژهها با هدف افزایش قابلیت اطمینان شبکه، کاهش خاموشیهای ناخواسته، تامین برق پروژه مسکن مهر، ایجاد ظرفیت جدید برقرسانی، رضایتمندی مشترکان، صرفهجویی در آب و گاز و برقرسانی به ۴۵ خانوار جمعیت روستایی به بهرهبرداری رسیده اند.
به گزارش خلیج پرس، «رضا اردکانیان» وزیر نیرو در هفته سی و یکم پویش هر هفته #الف ب-ایران تاکید کرد که امسال مقرر بود که در قالب پویش هر هفته#الف_ب_ایران ۲۵۰ پروژه مهم صنعت آب و برق در سراسر کشور به بهره برداری برسد که در هفته سی و یکم آن تعداد ۱۵۴ پروژه به بهره برداری رسیده است.