به گزارش خبرنگار خلیج پرس، کادر فنی تیم ملی تنیس روی میز زنان بعد از حدود ۵ سال با استعفای حمیده ایرانمنش دستخوش تغییر و جابه جایی شد. «ایرانمنشِ جوان» که از تیر سال ۱۳۹۹ هدایت این تیم را بر عهده داشت به خاطر مسائل شخصی کنار رفت و جای خود را به سیما لیموچی داد که پیشینه آغاز فعالیتش در تنیس روی میز به سالهای دور باز میگردد و نزدیک به «هفتمین دهه زندگی اش»، همچنان در بالاترین سطح پیگیر آن است.
در پیشینه سرمربی جدید تیم ملی تنیس روی میز همین بس زمانیکه ورزش زنان در ایران بر مبنای سیاست گذاری مجزا فعالیت داشت، او در این عرصه آغاز به کار کرد و به گفته خودش تا به امروز به صورت پیوسته و مستمر و در زمینههای مختلف آن را ادامه داده است. حتی اولین سهمیه تنیس روی میز زنان ایران برای المپیک (۲۰۱۲ لندن – ندا شهسواری) با هدایت سرمربی جدید به دست آمد، شاید بیراه نباشد اگر مدعی شد کفه زندگی ورزشی سیما لیموچی به اندازه کل زندگی سرمربیِ جوان قبل تیم ملی تنیس روی میز زنان است.
حالا سیما لیموچی در ۶۶ سالگی و بعد از ۹ سال در شرایطی دوباره به رأس کادرفنی تیم ملی تنیس روی میز زنان بازگشته که فعالیتش در سالهای گذشته را بیشتر به پاراتنیس روی میز اختصاص داده بود به خصوص که ریاست کمیته پاراتنیس روی میز را هم عهده دار شده است. با این حال و با وجودیکه فرزندانش هم خیلی موافق این بازگشت نبودند، راضی به انجام آن شد چون معتقد است همچنان انرژی و مهمتر از آن انگیزههای لازم را دارد به خصوص که هیچ وقت و در هیچ مقطعی از این رشته و مربیگری یا تدریس در آن دور نبوده است.
خیلی از اولینها به نام من ثبت شد
سیما لیموچی در گفتگو با خبرنگار خلیج پرس و در واکنش به این پرسش که «چه انگیزهای باعث شد بعد از سالها مجدد هدایت تیم ملی تنیس روی میز زنان را عهده دار شوید؟»، پیشینه طولانی ورزشی خود را یادآور شد و گفت: سابقه مربیگری من مربوط به یک یا دو دهه قبل نمیشود، از زمانی که سیاست گذاری ورزش زنان در ایران جدا بود، در این عرصه و در هر دو بخش تنیس روی میز و پاراتنیس روی میز فعالیت داشتم و تا به امروز هیچ وقت از آن فاصله نگرفتم. حتی خیلی از اولینهای زنان در این دو رشته با هدایت من به دست آمد.
اولین سهمیه المپیکی تاریخ تنیس روی میز زنان ایران با هدایت سیما لیموچی به دست آمد
اولینهای پارالمپیک، المپیک و جهانی در تنیس روی میز زنان
وی در این زمینه ادامه داد: از سال ۱۳۷۲ وارد پاراتنیس روی میز شدم. انگلستان اولین کشوری بود که سه سال بعد از آغاز به کارم به آن اعزام شدیم. در آنجا شاگردم عنوان نایب قهرمانی را به دست آورد. همین مدال آغازگر تغییراتی خوب در این رشته شد. سال ۲۰۰۷ به عنوان سرمربی تیم ملی پاراتنیس روی میز اولین سهمیه پارالمپیک برای بازیهای ۲۰۰۸ را به دست آوردم. در تنیس روی میز هم اولین سهمیه المپیک سال ۲۰۱۱ با مربیگری من و توسط ندا شهسواری برای المپیک ۲۰۱۲ به دست آمد. این سهمیه اولین سهمیه ای بود که در تاریخ تنیس روی میز زنان ایران برای المپیک کسب شد. بعد از آن هم برای اولین بار در مسابقات قهرمانی جهان، مقام اول دسته سوم را گرفتیم و مقتدرانه وارد دسته دوم شدیم.
هیچ وقت در پارالمپیک و المپیک مربیگری نکردم
سرمربی تیم ملی تنیس روی میز با بیان اینکه اولین سهمیههای پارالمپیک و المپیک زنان با هدایت من به دست آمد اما خودم به عنوان مربی در این بازیها (المپیک) شرکت نداشتم، گفت: برای پارالمپیک ۲۰۰۸ که شاگردم (فروغ بختیاری) صاحب سهمیه شده بود، خودم به عنوان به عنوان یکی از ۶ داور برتر دنیا از طرف فدراسیون جهانی به المپیک دعوت شده بودم. بنابراین خواهرم به جای من در پارالمپیک مربیگری کرد. برای المپیک هم اولین سهمیه وقتی به دست آمد که من سرمربی تیم ملی بودم، این سهمیه را برای المپیک ۲۰۱۶ هم تکرار کردم اما خودم به عنوان مربی به هیچ دورهای اعزام نشدم چون سهمیه ای اختصاص ندادند. با این حال تا آخرین لحظه به وظیفه ام عمل کردم.
جدایی از کادر فنی تیم ملی تنیس روی میز و بازگشت بعد از ۹ سال
لیموچی تاکید کرد: تا سال ۲۰۱۶ سرمربی تیم ملی تنیس روی میز زنان بودم اما بعد از آن تصمیم به جدایی گرفتم به خصوص که دو بار هم سهمیه المپیک گرفتم اما خودم اعزام نشدم. بعد از آن تصمیم گرفتم که بیشتر در حوزه تدریس فعالیت داشته باشم. حالا بعد از ۹ سال مجدد سرمربی تیم ملی شدم.
هیچ وقت از تنیس روی میز دور نبودم
وی تصریح کرد: طی این مدت میان فعالیتهای حرفه ای ام هیچ وقفهای نیفتاد. همواره به عنوان مدرس در دورههای بین المللی شرکت داشتم. در کل هیچ وقت از تنیس روی میز یا پاراتنیس روی میز دور نبودم چون همواره به عنوان مربی یا مدرس در این عرصه و در بالاترین سطح ممکن فعالیت داشتم. حتی دو سال پیش با حمایت فدراسیون در محل برگزاری مسابقات تیمی و انفرادی قهرمانی جهان (کره جنوبی و قطر) حاضر شدم و فیلمهای زیادی را ثبت و ضبط کردم. در کل طی سالهای اخیر شاید خیلی نزدیک به این عرصه نبودم اما دور از آن هم هرگز نبودم.
سیما لیموچی که از مدرسان فدراسیون جهانی تنیس روی میز است تاکید دارد که هیچ وقت از این رشته دور نبوده است
بازگشتم چون هنوز برای کار انگیزه دارم
سرمربی تیم ملی تنیس روی میز زنان در مورد بازگشتش به رأس این تیم گفت: حمیده ایرانمنش به خاطر مسائل شخصی قادر به ادامه همکاری با فدراسیون نبود. این شد که به بنده پیشنهاد همکاری شد. خیلیها برای اینکه این پیشنهاد را بپذیرم به بنده لطف داشتند و پیگیر آن بودند. در نهایت هم پذیرفتم به خصوص که هنوز انگیزههای لازم برای فعالیت و ارائه آنچه در توانم است را دارم.
فکر میکردم برای سرمربی شدن منع قانونی دارم
وی با یادآوری اینکه مدرس فدراسیون جهانی تنیس روی میز است و ریاست کمیته پاراتنیس روی میز آسیا را هم در اختیار دارد، گفت: اول که پیشنهاد هدایت تیم ملی زنان به من شد، در پذیرش آن مردد بودم چون فکر میکردم این مسئولیت با ادامه فعالیتهایم به عنوان مدرس بین المللی یا ریاست کمیته پاراتنیس روی میز آسیا منع قانونی دارد. وقتی اطمینان پیدا کردم منع قانونی وجود ندارد، پیشنهاد فدراسیون را پذیرفتم.
پیشنهاد سرمربیگری را قبول نمیکردم اگر…
«اگر به هر دلیلی میان هدایت تیم ملی و مسئولیتهای آسیایی و جهانی منافاتی ایجاد میشد، از حضور در کادر فنی امتناع میکردید؟»، لیموچی در پاسخ به این پرسش خاطرنشان کرد: به هر حال این مسئولیتها را هم به راحتی به دست نیاورده ام. سالهای زیادی برای آنها زحمت کشیدم و امروز هم با انگیزه و برنامه پیگیر آنها هستم. طبیعی است که اگر منعی وجود داشت، سرمربیگری را قبول نمیکردم اما به ریاست فدراسیون هم اعلام کرده بودم که در این صورت حاضرم تمام برنامههای لازم را برای تیم ملی ارائه بدهم و مشاورههای لازم را داشته باشیم.
تنیس روی میز زنان ایران وقتی وارد دسته دوم جهان شد که سیما لیموچی سرمربی تیم ملی بود
دخترانم مخالف سرمربی شدنم بودند
«به این اشاره داشتید که خیلیها موافق بازگشت شما به رأس تیم ملی تنیس روی میز بودند. این افراد بیشتر شامل مجموعه تنیس روی میز بودند یا خانواده؟»، وی در پاسخ به این پرسش گفت: خانواده ام موضعی متفاوت نسبت به اهالی تنیس روی میز داشتند. دو دختر دارم که هیچ کدام موافق بازگشتم به تیم ملی نبودند. به هر حال این حرفه وقت زیادی میگیرد، من پیش از این مدام در حال ثبت فیلم و تماشا و ارزیابی آنها بودم و قطعاً از این پس بیشتر هم خواهد شد و این روی تعامل با خانواده تاثیر میگذارد.
نمیتوانم برای نوههایم وقت بگذارم
وی در واکنش به این پرسش که «صرفا دغدغههای مربیگری باعث مخالفت دختران تان بود یا مسئله دیگری هم مطرح بود؟»، خندید و گفت: از حق نگذریم مربیگری استرسهای زیادی دارد. حتماً این موضوع بخشی از دلیل مخالفت آنها بوده است اما آنها مخالف بودند بیشتر به خاطر اینکه از این پس وقتم بیشتر به این کار اختصاص داده میشود و نمیتوانم مثل قبل کنارشان باشم. راستش را بخواهید من ۳ نوه دارم که تا الان زمان زیادی صرف آنها و کمک به دخترانم برای نگهداری میکردم. قاعدتاً از این پس خیلی نمیتوانم برای این همکاری وقت بگذارم. دخترانم میگفتند: باید کمک حال ما باشی، سرمربی نشو (خنده)، البته می دانم که بیشتر نگران خود من و فشارهای کاری ام هستند.
۶۶ ساله هستم و مقید به برنامههای ورزشی و تغذیه
بخشی از گفتگوی خبرنگار خلیج پرس با سیما لیموچی به سال تولد و راز فعالیتهای گسترده اش در این سن و سال اختصاص داشت که او بدون ملاحظه و حتی با استقبال پاسخگوی آن شد. وی در این بخش با تاکید بر اینکه متولد سال ۱۳۳۸ است به این موضوع که «خیلی ها در این شرایط سنی تمام فعالیتهای شان را کنار میگذارند اما شما تازه دوره جدیدی از هدایت تیم ملی را آغاز کردید» اینگونه واکنش نشان داد: ۶۶ سال دارم و تا به امروز هیچ وقت از برنامههای تمرینی و غذایی غافل نبودم. به خاطر خودم و خانواده ام به این دو مقوله اهمیت زیادی میدهم و مهمتر از همه اینکه میخواهم زندگی با کیفیتی داشته باشم.
باید از فرصت زندگی کردن لذت برد؛ این توصیه من است
وی در این زمینه تاکید کرد: توصیه ام به همه این است که اینگونه زندگی کنند. از استرسها و دل نگرانیها دوری کنند و هیچ وقت و به هیچ بهانهای از ورزش و تغذیه سالم غافل نشوند. باید از فرصتی که برای زندگی کردن داریم، لذت ببریم و این یعنی از مسیری که در حال طی کردن آن هستیم، لذت ببریم. حتی سختی تمرین باید لذت بخش باشد چون دستاوردش سلامتی و تندرستی میشود.
سرمربی جدید تیم ملی تنیس روی میز تاکید دارد که تماشاگر رقابتهای انتخابی بوده و بر اساس ارزیابیهایش، برنامههایی برای این تیم دارد
سرمربی نبودم اما انتخابی تیم ملی را دیدم
بخش پایانی این گفتگو به رویدادهای پیش روی تیم ملی تنیس روی میز زنان و برنامههای پیش بینی شده برای آن اختصاص داشت که سیما لیموچی در رابطه با آنها گفت: مسابقات قهرمانی آسیا اولین رویدادی است که باید در آن شرکت داشته باشیم. قبل از بازگشت من، انتخابی تیم ملی برگزار شد و نفرات اعزامی مشخص شدند. البته از آنجایی که هیچ وقت از تنیس روی میز دور نبودم، این مسابقات را هم دیدم و ارزیابیهایی روی بازیکنان دارم.
برنامههای تمرینی مورد نظر برای زنان پینگ پنگ باز
وی در مورد وضعیت بازیکنان و برنامههای موردنظر خود برای اجرا در تمرینات تیم ملی تصریح کرد: همه بازیکنان در انتخابی تیم ملی عالی بودند و زیبا کار کردند اما به هر حال نظرات شخصی خودم را برای برنامههای تمرینی دارم. به نظرم باید روی بدنسازی و قدرت بازی و رالیها بیشتر کار کنیم. رقیب شناسی در برنامههایم جایگاه خود را دارد چون بسیار مهم است. باید استراتژی رقبا را بدانیم و بر اساس ان تاکتیک تیمی داشته باشیم.
قول سومین سهمیه المپیک را نمیدهم
«شما دو بار به عنوان سرمربی تیم ملی تنیس روی میز این رشته را صاحب سهمیه المپیک کردید. این اتفاق برای سومین بار و برای المپیک ۲۰۲۸ رقم میخورد؟»، این پرسش پایانی خبرنگار خلیج پرس از سیما لیموچی بود که وی در پاسخ به آن گفت که قولی در این زمینه نمیدهد و در توضیحش گفت: گرفتن سهمیه المپیک اصلاً راحت نیست. تنیس روی میز بالاترین عضو را در میان فدراسیونهای جهانی دارد (۲۲۷ عضو)، تمام کشورها در این رشته رشد کرده اند. آسیاییها که ما در رقابت مستقیم با آنها هستیم بالاترین جایگاه را در این رشته دارند. نمیتوان به راحتی در این شرایط کسب سهمیه کرد اما این قول را میدهم که برای تحقق آن بیشترین تلاش را داشته باشیم.
کسب سهمیه المپیک یکی از اهداف لیموچی از حضور دوباره در راس تیم ملی تنیس روی میز زنان است اما میگوید قولی بابت آن نمیدهد